ua en ru

Apple розслідує випадок загибелі китаянки від удару струму при підзарядці iPhone 5

Компанія Apple обіцяла провести повне розслідування за фактом загибелі китаянки від удару струмом. За наявною інформацією, жінка померла від удару струмом, коли відповіла на вхідний виклик з свого iPhone 5, що стояв на заряджанні, передають гонконгські ЗМІ.

"Ми глибоко засмучені повідомленням про це трагічний інцидент і висловлюємо співчуття родині. Ми маємо намір провести повне розслідування, а також будемо співпрацювати з владою щодо цього питання", - заявила представник Apple.

Згідно з інформацією ЗМІ, 23-річна стюардеса Ма Аілун відповіла на вхідний дзвінок, коли її телефон стояв на зарядці. Отримавши сильний удар струмом, дівчина померла. Інцидент стався в Синьцзян-Уйгурському автономному районі КНР. Як повідомив брат загиблої, iPhone, що належав дівчині, а також всі його аксесуари були вилучені співробітниками місцевої поліції для дослідження.

На тлі цього інциденту китайський сайт мікроблогів Weibo захлеснула хвиля повідомлень, які закликають власників iPhone не користуватися телефоном в момент його підзарядки. Як зазначив у зв'язку з цим професор Гонконзького університету науки і технології Джонні Сін Кін-он, "використання пристосування, оснащеного акумулятором, під час підзарядки досить ризиковано, чи то електробритва чи телефон".