ua en ru

Apple доведеться перейти на стандартні роз'єми Micro-USB у смартфонах, - ЕП

Комітет Європарламенту з питань внутрішнього ринку та захисту прав споживачів одноголосно проголосував за законопроект, що зобов'язує всіх виробників смартфонів використовувати роз'єм Micro-USB для зарядних пристроїв. Більшість компаній вже перейшли на них, помітний виняток - Apple.

Комітет Європарламенту з питань внутрішнього ринку та захисту прав споживачів одноголосно проголосував за законопроект, що зобов'язує всіх виробників смартфонів використовувати роз'єм Micro-USB для зарядних пристроїв.

Більшість компаній вже перейшли на них, помітний виняток - Apple, передає "Росія 24".

На думку євродепутатів, відмова про різноманіття роз'ємів знизить обсяги електронного сміття, переробка якого пов'язана із серйозними екологічними проблемами.

"Ми закликаємо держави та виробників, нарешті, визначити універсальний роз'єм для зарядних пристроїв, що покладе край хаосу на ринку мобільних телефонів і планшетів", - йдеться у заяві комітету ЄП.

Apple залишається однією з небагатьох компаній, що працюють на європейському ринку, але встановлює на свої пристрої пропрієтарні роз'єми. Решта використовує формат Micro-USB, який було обрано у якості регіонального стандарту ще у 2010 р.

Втім, ініціативі європарламентаріїв знадобиться чимато часу, щоб набути сили закону. Профільний комітет ЄП поки що не передав білль на розгляд спільного засідання Європарламенту, де документ може затриматися через зусилля корпоративних лобістів.