ua en ru

Apple патентує "тихі дискотеки"

Каліфорнійська Apple подала чергову заявку в патентне бюро США. Цього разу мова йде про так звані "тихі дискотеки" в рамках спеціальної соціальної мережі.

Каліфорнійська Apple подала чергову заявку в патентне бюро США. Цього разу мова йде про так звані "тихі дискотеки" в рамках спеціальної соціальної мережі. Про це повідомляє "Росія 24".

Принцип роботи технології, про яку йде мова в заявленій документації, полягає в тому, що декілька користувачів можуть об'єднуватися у віртуальні вечірки, в яких один з учасників задає темп музиці за допомогою свого "яблучного" девайса, виступаючи в ролі діджея.

Інші прослуховують лайнап в навушниках своїх гаджетів. Це може бути в точності той же трек, що слухає ініціатор, або інша відповідна по ритму та іншим музичним параметрам композиція.

Дані від ініціатора "тихої дискотеки" передаються решті учасників через бездротові мережі, такі як Інтернет або Bluetooth.

Право задавати темп і контролювати хід такої приватної вечірки може вільно передаватися між учасниками.

Цікаво, що вже декілька років подібні "тихі дискотеки" практикуються в багатьох клубах світу, правда діють вони за дещо іншими принципами. Кожен просто вмикає свою музику в навушниках і танцює під неї.

Apple вже не вперше намагається створити музично-орієнтовану соціальну мережу. Попередньою спробою була вбудована в iТunes утиліта під назву Ping, яку компанія презентувала 1 вересня 2010 р. в рамках глобального оновлення iТunes.

Мережа дозволяла користувачам стежити за музикантами, дізнаватися про нові концерти, альбоми, шукати друзів за музичними інтересами. Сервіс Ping також був доступний через iТunes для iРhone, iРod touch і iРad. Apple офіційно закрила службу 30 вересня 2012 р. Заміною Ping виступила інтеграція iТunes з Facebook і Twitter.