ua en ru

Apple оголосила дату презентації нових iPhone і iPad

Apple оголосила дату презентації нових iPhone і iPad Фото: американська корпорація Apple Inc [AAPL.O] (Getty Images)

Журналісти The Verge отримали "яблучне" запрошення на 21 березня

Американська корпорація Apple Inc. покаже iPhone SE (special edition - "спеціальна версія") і оновлену версію iPad 21 березня. Про це повідомляє видання The Verge, журналісти якого отримали запрошення на презентацію нових продуктів компанії.

Як зазначається, широко анонсований iPhone SE зовні буде виглядати так само, як і iPhone 5S, але отримає поліпшені характеристики.

У новому смартфоні з'явиться процесор A9, який компанія вперше почала використовувати в останніх моделях iPhone 6S та iPhone 6S Plus, а також восьмимегапіксельну камеру й датчик відбитків пальців Touch ID. Таким чином, Apple випустить смартфон з меншою діагоналлю, ніж в останніх моделей iPhone 6 і iPhone 6S.

Інша новинка, яку представить компанія, - нова версія iPad. Передбачалося, що Apple випустить наступника Air iPad 2, але "більш пізні чутки вказують на те, що 21 березня користувачі побачать нову версію iPad Pro", який буде підтримувати роботу зі стилусом і знімною клавіатурою.

На запрошення компанія помістила слоган Let us loop you in, який можна перекласти дослівно як "дозвольте нам зловити вас у зашморг". Цей вираз вказує на адресу, за якою відбудеться презентація: 1 Infinite Loop, Купертіно, Каліфорнія, де знаходиться штаб-квартира компанії.

Apple оголосила дату презентації нових iPhone і iPad

Крім того, новий iPhone SE може отримати спеціальний роз'єм, до якого можна прикріпити шнур.

"Яблучна" презентація відбудеться за день до гучного слухання у суперечці Apple проти ФБР. 22 березня у федеральному суді Каліфорнії розпочнеться розгляд у справі про запит Міністерства юстиції США, яке вимагає, щоб Apple допомогла ФБР зламати iPhone терориста Сайєда Фарука.