ua en ru

Apple обігнала Samsung на світовому ринку смартфонів в 4 кварталі минулого року

Apple обігнала Samsung на світовому ринку смартфонів в 4 кварталі минулого року Фото: Apple в грудні 2016 року обігнала Samsung на світовому ринку смартфонів

За підсумками всього 2016 року Samsung зберіг перше місце на ринку

У четвертому кварталі минулого року поставки смартфонів по всьому світу зросли на 9% в порівнянні з аналогічним показником 2015 року та склали 438,7 млн ​​пристроїв, при цьому на частку американської Apple довелося 17,8% від загальної кількості поставлених смартфонів, на частку південнокорейської Samsung - 17,7%. Про це повідомляє дослідницька компанія Strategy Analytics.

Таким чином, Samsung у кінці 2016 року поступилася першістю Apple. Однак за підсумками всього 2016 року Samsung зберіг перше місце на ринку. Частка компанії склала 20,8%, у Apple - 14,5%.

Крім того, третє місце на ринку займала китайська компанія Huawei з часткою 9,3% за підсумками 2016 року.

При цьому, за даними дослідницької компанії Counterpoint Research, у грудні минулого року частка американської компанії в світових продажах склала 18,9%, тоді як південнокорейської - 15,4%. У Counterpoint Research пов'язали це з проблемами моделі Samsung Galaxy Note 7, а також з сильною конкуренцією на деяких ринках з боку флагманських моделей інших виробників, таких як Huawei Mate 8, Google Pixel і Moto Z.

Нагадаємо, чистий прибуток компанії Samsung Electronics в минулому році зріс на 19,3% у порівнянні з попереднім роком і склав 22,73 трильйона корейських вон.