ua en ru

Apple може замінити процесори Intel на свої власні розробки

Інженери Apple подумують про заміну процесорів компанії Intel на свої власні розробки, передає телеканал "Росія 24".

Apple почала використовувати процесори Intel в 2005 році і хоча компанія активно використовує в ноутбуках і стаціонарних комп'ютерах процесори Intel, повідомляється, що деякі інженери переконані в неминучості переходу на власні процесори, так як мобільні пристрої повільно, але ростуть в продуктивності і наближаються до потужностей ПК.

За непідтвердженими даними, команда інженерів Apple, працює над проектом систем, що використовують загальний дизайн чіпів - єдина "начинка" для ноутбуків, смартфонів, планшетів і телевізорів покликана забезпечити єдину архітектуру, таким чином буде простіше організувати синхронізацію даних і контенту між пристроями.

Подібна зміна може завдати чималу шкоду Intel, найбільшому виробникові процесорів, який вже зазнає шкоди через стагнацію ринку комп'ютерів на базі Windows і складнощів з виходом на мобільний ринок.

Згідно зі звітом дослідників ринку, процес переходу Mac OS X на ARM з Intel займе чимало часу у Apple: чіпи Intel сьогодні набагато потужніші і можуть виконувати досить вимогливі до ресурсів задачі. Втім, процесори ARM в перспективі можуть стати достатньо потужними, щоб замінити чіпи Intel в лінійці комп'ютерів Mac.

Читайте також: Apple переведе частину виробництва комп'ютерів з Китаю до США