ua en ru

Apple може перенести анонс iPhone 5S на кінець року

Apple може перенести анонс нового флагмана iPhone 5S на кінець поточного року. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на тайванське видання Commercial Times.

Apple може перенести анонс нового флагмана iPhone 5S на кінець поточного року. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на тайванське видання Commercial Times.

Однією з причин перенесення релізу може стати внесення коригувань в дизайн нового смартфона від Apple. Retina-дисплей iPhone 5S, можливо, буде збільшений до 4,3 дюйма, пише тайванська газета, що, зрозуміло, спричинить за собою зміни в цілому ряді комплектуючих і подальші затримки з випуском готового пристрою.

Тайванське видання DigiTimes, у свою чергу, пише, що затримка анонсу може статися з вини постачальників комплектуючих для iPhone 5S. TSMC повинна була почати масові поставки сканерів відбитків пальців і логіку для управління дисплеєм вже на початку поточного місяця.

Читайте також: Нові моделі iPhone не зможуть привертати споживачів, як і раніше

Однак, за словами DigiTimes, рівень браку все ще залишається досить високим, що відсуває масові поставки мікросхем як мінімум на місяць. Це означає, що і сам iPhone 5S затримається з виходом на ринок приблизно на цей же термін. У всякому разі DigiTimes називає IV квартал 2013 р.

Раніше, за неофіційною інформацією, компанія з Купертіно намічала реліз своєї новинки на вересень-жовтень цього року. Про це повідомили анонімні джерела з напівпровідникової сфери. Представники Apple виявилися недоступні для коментарів з приводу термінів виходу iPhone 5S, а також труднощів з виробництвом.

Останнім мобільним пристроєм, який анонсувала Apple, став iPhone нинішнього покоління, представлений в минулому році. З тих пір iPhone 5 став найбільш продаваним смартфоном, однак на п'яти купертинській компанії настає південнокорейська Samsung, яка повністю підібгала під себе ринок мобільних пристроїв в цілому.

Нагадаємо також, що, згідно вже досить поширених чуток, цієї осені Apple має намір представити бюджетну версію своїх смартфонів. Відвантаження комплектуючих для виробництва таких гаджетів почалися ще в червні поточного року, повідомляє Bloomberg з посиланням на тайваньські джерела.

Крім цього, на початку тижня портал Economic Daily News повідомив про те, що американська Apple може зіткнутися з проблемою, що стосується виходу і оновленої версії свого компактного планшета iPad mini. Фахівці стверджують, що старт продажів цього пристрою може бути перенесено на початок наступного року.

Читайте також: Apple запустить iPad 5 в масове виробництво вже в цьому році

Якщо інформація підтвердиться, то причиною відстрочки, швидше за все, стане брак екранів класу Retina з підвищеним розширенням. Раніше появу такого дисплея у наступного покоління iPad mini було оголошено головним пунктом майбутнього оновлення. У виробництві цих екранів для Apple задіяні LG, Samsung, Sharp і Japan Display.

Apple - найбільший в США виробник комп'ютерів, аудіоплеєрів і програмного забезпечення. Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Купертіно (Каліфорнія). Капіталізація компанії досягла безпрецедентного рівня, перевищивши 600 млрд дол.