ua en ru

Apple купила сервіс розпізнавання музики Shazam

Apple купила сервіс розпізнавання музики Shazam Фото: Apple (Pixabаy)

Додаток стане вільним від реклами, повідомили в компанії Apple

Американська компанія Apple остаточно оформила угоду з купівлі британського сервісу розпізнавання музики Shazam. Про це повідомила прес-служба компанії.

"Ми дуже раді об'єднати наші команди, щоб надати користувачам ще більше можливостей відкривати, переживати і насолоджуватися музикою", - заявив віце-президент Apple Music Олівер Шуссер.

Як зазначається, програма стане вільною від реклами.

"Shazam завантажили більше одного мільярда людей, додатком користуються понад 20 мільйонів разів щодня", - додали в прес-службі Apple.

Нагадаємо, на початку вересня Європейська комісія схвалила покупку сервісу розпізнавання музики Shazam американською компанією Apple. Тоді Єврокомісія підсумувала, що злиття не суперечить правилам конкуренції Євросоюзу.

У грудні 2017 року повідомлялося, що Apple купила сервіс з розпізнавання музики Shazam. За оцінками компанія Apple заплатила 400 млн доларів. У лютому Єврокомісія визнала дану угоду потенційно "несприятливою" для конкуренції і почала розслідування. Зазначимо, що підставою для нього став запит Австрії, Франції, Ісландії, Італії, Норвегії, Іспанії та Швеції.