ua en ru

Apple купила розробника електронного асистента Cue

Компанія Apple купила стартап Cue, розробляючий електронного асистента для пристроїв на iOS, повідомляє TechСrunch. Сума операції складає близько 50-60 млн дол. Про операцію стало відомо наступного дня після того, як розробники оголосили про прийдешнє згортання своєї діяльності.

Компанія Apple купила стартап Cue, розробляючий електронного асистента для пристроїв на iOS, повідомляє TechСrunch. Сума операції складає близько 50-60 млн дол. Про операцію стало відомо наступного дня після того, як розробники оголосили про прийдешнє згортання своєї діяльності. Про це повідомляє "Росія 24".

Раніше сервіс Cue носив назву Greplin і був представлений трьома складовими: сайтом, пошуковим движком та iOS-додатком. Функціонал сервісу - надавати інформацію про різні призначені для користувача акаунти в соціальних мережах і популярних мережевих ресурсах у вигляді щоденного зведення. Схожий функціонал є у системи Google Now в операційній системі Android.

Минулого тижня сайт сервісу помінявся на повідомлення про те, що Cue припиняє свою діяльність, а незабаром представники Apple заявили журналістам CNET і TechСrunch про те, що Cue була поглинена. У Apple не розголошують цілей придбання, як і точну суму операції.

Видно, в Apple мають намір розширити функціонал персонального помічника Siri, фінальна версія якого вийшла паралельно з релізом операційної системи iOS 7. Крім того, корпорація може використовувати напрацювання Cue в оновленому центрі повідомлень.

Apple купила розробника електронного асистента Cue

Cue пропонував своїм користувачам і платну підписку Cue Premium. Після закриття проекту дані переноситися не будуть, але користувачі, що купили преміум-підписку, отримають повернення залишків коштів.