ua en ru

Apple отримала зі своїх використаних пристроїв тонну золота у 2015

Apple отримала зі своїх використаних пристроїв тонну золота у 2015 Фото: переробка використаних "яблучних" пристроїв (Apple.com)

Про це йдеться у звіті щодо природоохоронної діяльності "яблучної" компанії

Американська Apple Inc. у 2015 році у процесі переробки використаних пристроїв витягнула з них 2204 фунти або майже тонну золота. Про це йдеться у звіті щодо природоохоронної діяльності "яблучної" компанії.

Як зазначає з посиланням на дослідження експертів видання Business Insider, за поточною спотовою ціною у 1229,8 дол. за тройську унцію дорогоцінний метал зі старих смартфонів і комп'ютерів коштує приблизно 39,5 млн доларів.


У звичайному смартфоні міститься 30 мг золота, яке використовується преимушественно в платах та інших деталях.

Крім того, золоті смартчасы Apple Watch покриті 55 р 18-каратного золота, але видання вважає малоймовірним, що ці пристрої, надійшли в продаж в 2015 році за ціною 10 тисяч доларів за штуку, хтось здав в утиль.

Згідно зі звітом Apple, використаних пристроїв було вилучено 27,83 тис. тонн матеріалів. Крім тонни золота і трьох тонн срібла, переробка дала 10,48 тис. т сталі, 6,09 тис. т пластмаси, 5,42 тис. т скла, 2,05 тис. т алюмінію, 1,34 тис. т міді, 86 т кобальту, 18 т нікелю, 20 т свинцю, 59 т цинку та 2 т олова.

Нагадаємо, "бюджетний iPhone 6 CPO з'явився в Україні із 25 березня.

Як зазначалося, iPhone CPO (так званий refurbished) - це "айфон", що пройшов Certified Pre-Owned процес відновлення на заводах Apple з заміною екрану, батареї і упаковки. Такі смартфони офіційно поставляються в Україну дистриб'юторами компанії Apple Inc. На цю "яблучну" продукцію надається один рік офіційної гарантії.