ua en ru

Apple цікавиться купівлею заводу з виробництва мікросхем за 6 млрд дол

Американська компанія Apple розглядає найбільшого в світі виробника мікросхем Globalfoundries в якості потенційного виробника власних мікрочіпів або навіть в якості партнера у спільному підприємстві. Про це повідомляє SemiAccurate, передає телеканал "Росія 24".

На даний момент процесори для Apple виробляє компанія Samsung, термін договору на постачання з якою закінчується в 2014 р. Globalfoundries ж, володіє новітнім заводом вартістю 6 млрд дол., розташованим в окрузі Саратога штату Нью-Йорк, який готовий виробляти мікрочіпи світового рівня для смартфонів і планшетів.

Читайте також: Американський суд скоротив мільярдний штраф Samsung на користь Apple

Враховуючи той факт, що технології, використовувані в Globalfoundries, подібні з технологіями, застосовуваними компанією Samsung, Apple могла б відносно легко переключитися на GF.

Тим не менше, вже давно ходять чутки про те, що компанія уклала контракт з TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), щоб зменшити ступінь своєї залежності від Samsung. Правда, ніяких доказів того, що виробництвом процесорів сімейства A для Apple займається тайванська корпорація, до цих пір немає, і чутки залишаються чутками.

Більше того, автори повідомлення SemiAccurate, де говорилося про спільну діяльність Apple і GF, також не відводять великої ролі TSMC. Навпаки, вони вважають, що Apple може придбати знаходиться в Нью-Йорку завод Globalfoundries, що дозволить компанії самостійно виробляти мікрочіпи.

Так чи інакше, дуже ймовірно, що Apple замислюється про те, щоб перенести частину виробництва в GF. Ця перспектива занадто приваблива, щоб просто відмовитися від неї.