ua en ru

Апеляційний суд Угорщини підтвердив незаконність продажу компанії Emfesz

Апеляційний суд Угорщини сьогодні, 8 листопада 2011 р., виніс остаточне рішення, яке підтвердило, що продаж компанії Emfesz за 1 долар у квітні 2009 року юридично не мало місце. Цим рішенням Апеляційного суду відхиляється апеляція Іштвана Гоці проти рішення міського суду, винесеного 30 березня 2011 р., повідомляє прес-служба Group DF.
Апеляційний суд підтвердив, що у Гоці не було належної довіреності на момент, коли він обманним шляхом продав компанію Emfesz без відома її легітимного власника, компанії Mabofi, своєму помічникові, Тамашу Газда та зареєстрованої в Швейцарії компанії "РосГаз АГ", власники якої залишаються невідомими.

Хоча це рішення є остаточним і не підлягає оскарженню, адвокати Mabofi продовжують висловлювати стурбованість тим, що відновлення Emfesz може бути пов'язана з труднощами. Директор та юрист Mabofi Девід Карікаш заявив: "Ми розуміємо, що Гоці вже зробив попередні кроки, щоб спробувати ліквідувати Emfesz, і таким чином не допустити повернення Emfesz нам. Після винесення судом такого остаточного рішення ми, безумовно, розраховуємо негайно отримати доступ до офісу і до паперів Emfesz, щоб визначити, що реально відбулося в компанії після того, як вона була вкрадена у нас два з половиною роки тому. Тому ми направили запит до реєстру компаній, супроводивши його копією рішення суду, клопочучись про те, щоб там негайно підтвердили , що Mabofi фігурує в реєстрі як юридичний власник. Це дасть нам можливість негайно зробити кроки щодо перешкоджання можливості Гоці і його спільників зробити що-небудь, щоб нанести збиток якій би то не було залишковій вартості компанії. Таким чином, в даний час самим важливим є недопущення будь-яких зволікань з поверненням Emfesz в нашу власність".
Коментуючи рішення Апеляційного суду, керуючий директор Group DF і власник Mabofi Роберт Шетлер-Джонс заявив: "Ми задоволені рішенням Апеляційного суду". "Однак, справа ще не закінчена", - додав Шетлер-Джонс. "Після того, як ми відновимо права власності на Emfesz і отримаємо повний доступ до наших офісів і документів компанії, нам потрібно буде докладно вивчити, що відбувалося з компанією протягом останніх двох з половиною років".
"Ми повинні будемо ретельно розслідувати, що відбувалося в Emfesz після її незаконного відчуження, особливо в частині платежів і переказів, здійснених Emfesz за останні два з половиною роки. Ми сповнені рішучості притягти до відповідальності Гоці і всіх тих, хто зруйнував одну з компаній Угорщини, що найбільш динамічно розвиваються".

Нагадаємо, компанія Mabofi Holdings Ltd на 100% належить Group DF. Mabofi вже довгий час заперечує здійснену Іштваном Гоці шахрайську продаж її власності в Emfesz фірмі Rosgas AG за 1 долар.
17 листопада 2010 р. Верховний суд Угорщини підтвердив, що ВЕО, національний регулятор енергетики, діяв незаконно, схваливши в квітні 2009 р. шахрайську продаж Emfesz фірмі Rosgas AG.