ua en ru

Апеляційний суд у США відхилив скаргу гавайської влади на міграційний указ Трампа

Апеляційний суд у США відхилив скаргу гавайської влади на міграційний указ Трампа Фото: Дональд Трамп (kremlin.ru)

Суд відмовився обмежити дію нових правил про в'їзд в США для громадян 6 країн

Апеляційний суд в США відхилив скаргу гавайської влади на міграційний указ американського президента Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

Зазначено, що, таким чином, суд відмовився обмежити дію нових правил про в'їзд у США для громадян шести країн (Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі та Судан).

Варто зазначити, що в червні поточного року Верховний суд США дозволив Трампу ввести часткову заборону на в'їзд громадянам з 6 країн до тих пір, поки суд не розгляне скаргу на рішення нижчих інстанцій, які заблокували указ президента на невизначений термін.

Після цього адвокати штату Гаваї звернулися до федерального суду в Гонолулу, який на цьому тижні відмовив у перегляді рішення. Дев'ятий окружний апеляційний суд США також відмовився переглядати рішення Верховного суду. В інстанції пояснили, що гавайський суд має право заблокувати це рішення тільки після того, як побачить, що воно порушує права конкретної людини.

Нагадаємо, 16 березня Федеральний суд в штаті Гаваї (США) заблокував новий міграційний указ президента країни Дональда Трампа, за кілька годин до набуття законом чинності.