ua en ru

Апеляційний суд застосував домашній арешт до підозрюваного у пораненні поліцейського

Апеляційний суд застосував домашній арешт до підозрюваного у пораненні поліцейського Фото: Олександр Федорченко перебуватиме під домашнім арештом (Олександр Брест Федорченко/facebook)

Підозрюваному заборонено цілодобово покидати місце проживання

Апеляційний суд Києва застосував цілодобовий домашній арешт до Олександра Федорченка, підозрюваного у пораненні поліцейського під час сутичок біля Солом'янського суду у Києві. Відповідну ухвалу оприлюднено на сайті Апеляційного суду.

Так, колегія суддів розглянула апеляцію прокурора щодо обрання міри запобіжного заходу Федорченку, котрого було відпущено на поруки народного депутата Олександра Голубова (БПП). Апеляційний суд скасував відповідну ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 17 лютого 2018 року.

"До підозрюваного Федорченка О.М. застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - сказано у повідомленні Апеляційного суду.

Підозрюваному заборонено цілодобово покидати місце свого проживання. Також Федорченка зобов'язали прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора та суду. Усі документи, які дають право на виїзд з України, підозрюваний зобов'язаний здати на зберігання.

Крім того, Федорченко має носити електронний браслет. Термін дії ухвали судом визначено до 15 квітня 2018 року.

Нагадаємо, Олександр Федорченко підозрюється у пораненні співробітника поліції вогнепальною зброєю під час сутичок біля Солом'янського суду, де відбувалося слухання справи міського голови Одеси Геннадія Труханова. Разом із Федорченком поліцією 15 лютого було затримано ще двох активістів, яких Шевченківський районний суд Києва також відпустив на поруки народних депутатів. Згодом у Шевченківському суді пояснили, що відпустив на поруки Олександра Федорченко, підозрюваного у пораненні поліцейського, врахувавши його репутацію та соціальний статус. Зокрема, Федорченко є учасником бойових дій та був нагороджений памʼятним нагрудним знаком "Іловайськ-2014" та ще кількома відзнаками.

Після рішення Шевченківського суду міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що ініціює припинення охорони судів підрозділами Національної поліції та Нацгвардії та закликав якомога швидше створити спеціальну незалежну службу охорони судів.