ua en ru

Апеляційний суд повторно розгляне справу про легітимність Київради

Київський апеляційний адміністративний суд повторно розгляне справу за постановою Окружного адміністративного суду міста Києва про легітимність Київради, про це повідомляє прес - служба фракції "БЮТ" у Київраді .

Незважаючи на те , що 3 вересня цього року Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційні скарги київських партійних організацій " Батьківщини" і "Громадянської позиції", процес розгляду апеляцій не закінчився , це пов'язано з апеляційними скаргами від громадян, що надійшли до суду.

Зокрема , народний депутат , керівник Київської організації партії " Батьківщина" Юрій Одарченко повідомив , що до суду була направлена ​​апеляційна скарга від народного депутата Олександра Чорноволенка: "Дана скарга надійшла до суду в день апеляційного розгляду , 3 вересня, але судді , поспішаючи ввести в дію постанову суду першої інстанції , її просто не встигли отримати. Зазвичай для уникнення таких ситуацій між розглядом скарги та її подачею чекають до 1 місяця. В результаті апеляційний суд буде змушений повторно розглянути справу , при цьому постанова Окружного суду продовжує вважатися таким, яке не вступило в силу" , - заявив Одарченко.

Відомо також, що 6 вересня цього року суддя -доповідач у даній адміністративній справі взяв самовідвід . В якості підстав для самовідводу суддя вказав на наявний питання у своїй неупередженості. На даний момент справа залишається без судді.
9 серпня 2013 р. Окружний адміністративний суд Києва за позовом депутата Київради Юрія Дмитрука визнав діяльність Київської міської ради правомочним, а скликання і проведення його сесій - законним.

3 вересня 2013 р. Київський апеляційний адміністративний суд , розглянувши апеляційні скарги Київської міської партійної організації "ВО "Батьківщина" та Київської регіональної організації політичної партії "Громадянська позиція", залишив у силі постанову Окружного адміністративного суду міста Києва, яким продовжено повноваження Київської міської ради та її депутатів у 2015 р.