ua en ru

Апеляційний суд Полтавської обл. виніс рішення членам злочинної групи, які погрожували підірвати маршрутні таксі в Києві

Апеляційний суд Полтавської області виніс рішення членам злочинної групи, які погрожували підірвати маршрутні таксі в Києві. Члени організованої злочинної групи, які вимагали 600 тис. євро готівкою в обмін на життя киян засуджені до позбавлення волі на 3 та 5 років. Про це повідомили у відділі зі зв'язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області, передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, у серпні минулого року працівники Служби безпеки України затримали 5 жителів м. Пирятин Полтавської області, які погрожували підірвати маршрутні таксі в столиці. Наймолодшого (16 років) затримали в момент передачі "викупу", інших (21, 23 та 29 років) - за місцем проживання. При обшуку в помешканнях затриманих була знайдена вибухова речовина (її тротиловий еквівалент дорівнював близько 4 кг) та вибухові пристрої.
На суді чоловіки заявили, що не мали наміру насправді підривати маршрутки, метою було тільки отримання грошей.
Суддівська колегія визнала винними членів ОЗГ у вимаганні, у погрозі знищити чуже майно загально небезпечним способом та у виготовленні вибухових речовин.