ua en ru

Апеляційний суд підтвердив незаконність приватизації "Укртелекому"

Апеляційний суд підтвердив незаконність приватизації "Укртелекому" Фото: у Ахметова знову забрали "Укртелеком" (youtube канал футбол1)

Рішення Господарського суду Києва залишено без змін

Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду за позовом Фонду держмайна про розірвання договору купівлі продажу ПАТ "Укртелеком". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава ФДМ Віталій Трубаров.

Згідно з рішенням суду, договір купівлі-продажу 92,791% акцій ПАТ "Укртелеком", укладений між фондом та ТОВ "ЕСУ" (належить українському бізнесменові Рінату Ахметову) розірваний.

Крім того, суд зобов'язав ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" списати з рахунку ТОВ "ЕСУ" пакет акцій "Укртелекому" на рахунок держави.

Також за невиконання інвестиційних зобов'язань з ТОВ "ЕСУ" на користь державного бюджету України буде стягнута пеня у розмірі 81,9 млн доларів, а також 243,2 тис. гривень судового збору на користь ФДМ.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі повідомили, що мають намір провести "більш успішну приватизацію "Укртелекому".