ua en ru

Апеляційний суд залишив Чауса під арештом без альтернативи застави

Апеляційний суд залишив Чауса під арештом без альтернативи застави Фото: Микола Чаус

Апеляційний суд скасував можливість внесення застави в справі Чауса

Апеляційний суд Києва залишив суддю Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса під арештом і скасував можливість внесення застави. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Ухвала слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 18 січня 2017 р. скасувати; прийняти нову ухвалу, якою клопотання старшого детектива Національного антикорупційного бюро України про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно підозрюваного Чауса Н.А. задовольнити частково: обрати підозрюваному Чаусу Н.А. запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Також суд постановив поновити захиснику, який діє в інтересах Чауса, строк на оскарження відповідної ухвали слідчого судді Солом'янського райсуду від 18 січня. Захисник Чауса має розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід не пізніше ніж через 48 годин з моменту доставки Чауса до місця кримінального провадження.

Нагадаємо, 15 березня Кишинівський суд на 10 днів продовжив арешт Чауса за незаконне перетинання молдовського кордону.