ua en ru

Апеляції на недопуск до Олімпіади-2018 подали 32 російських спортсмена

Апеляції на недопуск до Олімпіади-2018 подали 32 російських спортсмена Фото: (wada-ama.org)

Слухання заплановані на 7 лютого

Апеляції до Федерального суду Швейцарії та Спортивного арбітражного суду (CAS) у зв'язку з недопуском на Олімпійські ігри 2018 року в південнокорейському Пхенчхані подали 32 російських спортсмена. Про це йдеться в прес-релізі на сайті CAS.

У списку фігурують шорт-трекісти Віктор Ан, Володимир Григор'єв, Євгенія Захарова, Руслан Захаров, Денис Айрапетян, Артем Козлов. На перегляд рішення також розраховують біатлоністи Антон Шипулін, Євген Гаранич, Катерина Юрлова-Перхта, Максим Цвєтков, Ірина Услугіна, Дар'я Віролайнен, Олексій Волков.

Апеляції подали ковзанярі Руслан Мурашов, Катерина Шихова, Анна Юраковим, Олексій Єсін, Юлія Скокова, Єлизавета Казеліна, Сергій Грязцов; лижники Сергій Устюгов, Гліб Ретівих. Фігуристи Ксенія Столбова, Іван Букін, бобслеїсти Юлія Шокшуева, Дмитро Попов, Роман Кошелєв, хокеїсти Михайло Науменко, Олексій Береглазов, Валерій Нічушкін, Антон Бєлов, Сергій Плотніков теж згадані в списку.

Планується, що слухання за апеляціями відбудуться 7 лютого.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) визнав 43 російських спортсмена, які брали участь в Іграх в Сочі, винними в порушенні антидопінгових правил, анулював їх результати і довічно усунув від участі в Олімпіадах.

Пізніше CAS задовольнив позови 28 атлетів, визнавши неправомірними рішення про відсторонення їх від Олімпіади і довічної дискваліфікації. Ще 11 апеляцій суд задовольнив частково.

Нагадаємо, напередодні МОК комітет оголосив про відмову у видачі запрошень на Ігри в Пхенчхані 13 російським спортсменам і двом тренерам, які раніше були виправдані CAS.

Зимові Олімпійські ігри 2018 року відбудуться в південнокорейському Пхьончхані з 9 по 25 лютого.