ua en ru

В АП розглядають можливість змінити Авакова на Турчинова на посаді глави МВС

В АП розглядають можливість змінити Авакова на Турчинова на посаді глави МВС Фото: Аваков більше не може почувати себе впевнено в кріслі міністра

У Порошенка підготували план ротації голів силових відомств

В Адміністрації президента розглядають можливість відставки Асрена Авакова й заміни його на Олександра Турчинова на посаді міністра внутрішніх справ. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Осінь міністра: хто і чому домагається відставки глави МВС Арсена Авакова".

Джерело РБК-Україна в АП назвав схему подальших кадрових перестановок, які відбудуться, у разі зняття Арсена Авакова з посади голови МВС. Цей пост, нібито, займе секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов. У свою чергу на його посаду буде призначений нинішній глава СБУ Василь Грицак, а спецслужбою замість нього буде керувати Павло Демчина - нинішній перший заступник глави СБУ.

"Нічого особистого. Просто президент переконаний, що він повинен контролювати всіх силовиків, а Авакова він просто не вважає "своєю людиною", - сказав РБК-Україна високопоставлений представник АП.

У свою чергу в оточенні Арсена Авакова також впевнені, що Петро Порошенко не проти змінити міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, в суботу, 10 вересня, Петро Порошенко підписав указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної державної адміністрації.