ua en ru

АТ "Вінницягаз" у поточному році обстежило майже 6 тисяч км мереж

АТ "Вінницягаз" у поточному році обстежило майже 6 тисяч км мереж Газовики обстежують газорозподільні мережі (прес-служба "Вінницягазу")

АТ "Вінницягаз" з початку року провело комплексне приладове обстеження 5,8 тисяч км газорозподільних мереж Вінницької області. Під час діагностики виявлено майже 2,3 тисяч пошкоджень ізоляції на газопроводах та близько сотні витоків природного газу. 16% з них виявила пересувна автодіагностична лабораторія, яка працювала в області протягом двох тижнів.

Про це повідомляє прес-служба "Вінницягазу".

"Для дослідження підземних мереж газовики використовують спеціальні високочутливі прилади, які можуть виявляти пошкодження газопроводів під землею. З їх допомогою за 11 місяців поточного року служби "Вінницягазу" знайшли 94 витоки газу на мережах Вінницькій області", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що всі виявлені пошкодження ліквідовано. Крім традиційних способів комплексного приладового обстеження компанія також застосовує інноваційні технології. Зокрема, в цьому році вперше залучили пересувну автодіагностичну лабораторію. Вона обладнана спеціальними високочутливими приладами на базі автомобіля Toyota Hilux. Машина в русі визначає місця витоків природного газу на підземних і надземних газопроводах.

"Лабораторія виявляє витоки на ходу, при середній швидкості 20 км/год. Система сама повідомляє оператору про витік газу. Лабораторія здатна виявити навіть одну мільйонну частку газу в повітрі, - говорить Ігор Дорошенко, технічний директор АТ "Вінницягаз". - Таким чином ефективність комплексного приладового обстеження підвищується в рази. У той же час пересувна лабораторія здійснює обстеження в 6 разів швидше, ніж бригада у складі трьох працівників ".

За словами прес-служби, протягом двох тижнів роботи у Вінницькій області фахівці пересувної автодіагностичної лабораторії виявили 15 витоків природного газу.

"Загалом мобільна лабораторія досліджувала 393 км газопроводів регіону. Більшість підземних газопроводів Вінницької області прокладалися в 60-90-х роках минулого століття. За цей час вони значно зносилися. Комплексне приладове обстеження допомагає вчасно виявити дефекти на газопроводах і зменшити технологічні втрати газу", - йдеться в повідомленні.