ua en ru

У "Антонові" назвали причини аварії літака "Мрія" у Лейпцигу

У "Антонові" назвали причини аварії літака "Мрія" у Лейпцигу Фото: літак "Мрія"

Причиною викиду полум’я стала неповна герметичність відсічного клапану

У Державному підприємстві "Антонов" назвали причини аварії літака АН-225 "Мрія" у Лейпцигу (Німеччина). Про це йдеться у повідомленні "Антонова" у Facebook.

"10 листопада в аеропорту міста Лейпциг після зарулювання літака АН-225 "Мрія" на стоянку, при виключенні двигунів в процесі вибігу роторів на другому двигуні стався короткостроковий (протягом 15-16 секунд) викид полум’я", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, було проведено огляд двигуна й виявлена неповна герметичність відсічного клапану, що стало причиною викиду полум’я.

"Після остаточної зупинки двигунів проведено огляд цього двигуна. Виявлена неповна герметичність відсічного клапану, що й стало причиною викиду полум’я. Представники заводу-виготовлювача двигуна усунули виявлений дефект. Пошкоджень літака та двигунів немає. Літак допущено до подальшої експлуатації, Ан-225 готовий до наступних польотів", - йдеться у повідомленні.

ПОВІДОМЛЕННЯ ДП «АНТОНОВ» ЩОДО СИТУАЦІЇ З ВИКИДОМ ПОЛУМ'Я З ДВИГУНА АН-225 ПІД ЧАС ПОСАДКИ В АЕРОПОРТУ ЛЕЙПЦИГА 10 лист...

Опубліковано Антонов 11 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія" загорівся в аеропорту Лейпцига.