ua en ru

"Антонов" отримав від турецького аеропорту 25 млн гривень компенсації

"Антонов" отримав від турецького аеропорту 25 млн гривень компенсації Фото: "Антонов"

Судові розгляди тривали близько 8 років

Державне стратегічне підприємство "Антонов" за підсумками судового спору з Головним управлінням державних аеропортів Туреччини і його страховиками отримало 25 млн гривень. Про це повідомили в прес-службі компанії, що представляє інтереси підприємства.

"Додатково відповідачем по справі оплачені в повному обсязі послуги юристів та експертів, залучених "Антоновим", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, збиток був компенсований у зв'язку з недотриманням аеропортом Анкари міжнародних стандартів щодо запобігання зіткнення повітряних суден з птахами.

Так, у березні 2008 року вантажний літак Ан-124-100 "Руслан" під час зльоту в аеропорту Анкари зіткнувся зі зграєю птахів, внаслідок чого повітряне судно отримало пошкодження, екіпаж і вантаж не постраждали.

У 2009 році "Антонов" подав позов у турецький суд про компенсацію збитку. Рішення суду Анкари на користь ДП "Антонов" ще у 2012 році неодноразово оскаржувалось турецькою стороною. За підсумками багаторічного судового розгляду в травні 2017 року підприємство отримало повну грошову компенсацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України схвалив проект розпорядження про погодження перетворення ДП "Антонов" в акціонерне суспільство.