ua en ru

Антоніо Таяні: що відомо про нового главу Європарламенту

Антоніо Таяні: що відомо про нового главу Європарламенту Фото: Антоніо Таяні став новим главою Європарламенту

Раніше Антоніо Таяні обіймав посаду віце-президента Європейського парламенту

Європейський парламент увечері у вівторок, 17 січня, проголосував за обрання 63-річного італійця Антоніо Таяні своїм головою.

До цього Таяні обіймав посаду віце-президента Європарламенту.

Він також очолює правоцентристську Європейську народну партію і з 2014 року є членом виконавчого комітету партії "Вперед, Італія".

Обіцянки Антоніо Таяні як глави Європарламенту

Виступаючи на прес-конференції після свого обрання Таяні запевнив, що на новій посаді "представлятиме у своїй діяльності інтереси всіх депутатів і усіх фракцій".

Крім того, він заявив, що присвячує свою перемогу "жертвам землетрусу в Італії, який перебуває зараз у важкій ситуації, і всім жертвам тероризму, а також тим людям, які опинилися без житла або роботи".

altaltalt

Фото: обрання Антоніо Таяні головою Європарламенту

Кар'єра Антоніо Таяні

Антоніо Таяні є депутатом Європейського парламенту з 1994 року.

У травні 2008 року Таяні змінив Франко Фраттіні і став представником Італії в Єврокомісії на посаді комісара з транспорту.

У лютому 2010 року він отримав портфель комісара з питань промисловості і підприємництва, але залишився на посаді віце-голови комісії.

Під час роботи в Європарламенті Таяні критикували за низьку активність під час "дизельного скандалу", пов'язаного з фальсифікацією автомобільної компанією Volkswagen даних про вміст небезпечних речовин у вихлопних газах.

Погляди Антоніо Таяні

В одному з останніх інтерв'ю французькому виданню Le Figaro, Антоніо Таяні заявив, що Європейська комісія створює занадто багато законів з дрібних питань, але недостатньо з великих проблем.

"Зараз перед ЄС стоять величезні виклики: у сфері зовнішньої політики, боротьби проти тероризму, міграційного кризи та кризи в економіці. Слід набратися хоробрості і проводити істинно європейську політику", - сказав тоді Таяні.

Новий голова Європарламенту виступає за активізацію і підвищення ефективності діяльності Євросоюзу.

Таяні також заявляв, що США - головний партнер для ЄС, і висловлював впевненість, що це жодним чином не зміниться після приходу нового президента Дональда Трампа в Білий дім.

Зв'язки Антоніо Таяні з Берлусконі

63-річного Антоніо Таяні називають "близьким другом" і довіреною особою одіозного колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі.

Так, свого часу він обіймав посаду прес-секретаря тодішнього прем'єр-міністра Італії Берлусконі і досі залишається його довіреною особою.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сподівається на незмінну підтримку України, командну роботу і особисті контакти з новим головою Європарламенту Антоніо Таяні.