ua en ru

АНТК ім. Антонова надав фіндопомогу у розмірі близько 500 млн грн Київському авіазаводу для відновлення виробництва

Авіаційний науково-технічний комплекс (АНТК) ім. Антонова надав фінансову допомогу Київському авіазаводу для відновлення виробництва в рамках спільної роботи в концерні «Антонов» у розмірі близько 500 млн грн. Про це повідомив заступник міністра промислової політики, голова агентства з питань оборонно-промислового комплексу Костянтин Кучер на прес-конференції у зв'язку з відкриттям 30 вересня під Києвом міжнародного авіасалону "Авіасвіт-21", передає кореспондент РБК-Україна.

«З 1 січня 2010 р. ми приєднали київський завод до АНТК. Рішення було, можливо, хворобливим, але правильним», - сказав заступник міністра. За його словами, Київський авіазавод «Авіант» був у жахливому стані: заборгованість із зарплати, перед постачальниками не виконувалися зобов'язання. «Близько 500 млн грн перерахувало КБ на серійний завод, щоб він запрацював», - продовжив К.Кучер. Він відзначив, що цього року підприємство вже випустило один літак і має намір нарощувати виробництво надалі.

Генеральний конструктор концерну «Антонов» Дмитро Ківа уточнив, що серійний завод «Антонов» (колишній «Авіант») зібрав цього року літак Ан-32. До кінця року планується випустити ще дві такі машини і два-три лайнери Ан-148. Крім того, підприємство поставить до Росії 15 комплектів крила, з яких 7 вже передано замовникові.