ua en ru

Антимонопольне відомство Росії порушила нову справу проти Apple

Антимонопольне відомство Росії порушила нову справу проти Apple Фото: ФАС порушила нову справу проти Apple

Як стверджується у скарзі, щодо якої порушено справу, компанія зловживає домінуючим становищем на ринку ремонту iPhone

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії порушила справу проти російського представництва Apple, компанії "Еппл рус", повідомляють "Ведомости".

Як зазначає видання, справу порушено за підозрою у зловживанні домінуючим становищем на ринку за скаргою користувача продукції Apple . Зокрема, як зазначається у скарзі, компанія зловживає домінуючим становищем на ринку ремонту iPhone.

Так, користувач звернувся в авторизований сервісний центр Apple з пошкодженим дисплеєм свого смартфона, однак йому запропонували замість ремонту замінити апарат цілком, при цьому користувач повинен був зробити доплату. Як зазначає видання, ремонт не змогли здійснити, так як Apple не постачає в Росію дисплеї для iPhone. Таким чином, по завершенні розгляду справи ФАС може наказати американської компанії для усунення порушення почати поставляти запчастини для ремонту екранів iPhone в Росії.

Крім того, як зазначає видання, компанії загрожує штраф до 1 млн рублів.

Нагадаємо, в серпні ФАС Росії порушила справу проти Apple, підозрюючи компанію встановлення однакових цін на моделі iPhone 6s і iPhone 6s Plus.