ua en ru

Антикризовий штаб рекомендує Кабміну розглянути введення НС на енергоринку

Антикризовий штаб рекомендує Кабміну розглянути введення НС на енергоринку Фото: антикризовий штаб рекомендує Кабміну розглянути введення НС на енергоринку

Найближче засідання Кабміну відбудеться 14 лютого

Антикризовий енергетичний штаб рекомендує голові Міністерства енергетики Ігорю Насалику внести на розгляд Кабінету міністрів питання про введення надзвичайних заходів на ринку електричної енергії. Про це заявив головуючий на засіданні штабу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає "112 Україна".

Повідомляється, що Зубко виступив з низкою пропозицій щодо ситуації, що склалася.

"Перше - це за поданням "Укренерго" тих заходів, які можуть бути вжиті в результаті введення надзвичайного стану в енергетиці, - подати цей порядок заходів в протокол. Друге - у зв'язку з тим, що строки у нас абсолютно певні, я вважаю, що сьогодні ми повинні дати вказівку штабам з надзвичайних ситуацій, техногенних ситуацій в областях Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Чернігівська, Черкаська, Сумська провести засідання штабів і переглянути кризові ситуації, які можуть бути пов'язані з обмеженням енергопостачання", - заявив Зубко.

Зубко зазначив, що важливо забезпечити енергопостачанням населення, а також розглянути режими роботи промислових підприємств.

Також міністр заявив, що вважає за потрібне рекомендувати міністрові енергетики на засіданні Кабінету міністрів ввести надзвичайний стан в енергетиці.

Повідомляється, що найближче засідання Кабміну відбудеться 14 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що запасів вугілля на теплових електростанціях при введенні надзвичайного стану в енергетиці в середньому вистачить на 40 діб.