ua en ru

Антикорупційний комітет ВР визнав незадовільним розслідування справ Майдану

Антикорупційний комітет ВР визнав незадовільним розслідування справ Майдану Верховна Рада

Антикорупційний комітет визнав незадовільною роботу по розслідуванню злочинів на Майдані. Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Комітет вирішив визнати незадовільним хід розслідування злочинів проти Майдану, організованих злочинною групою на чолі з екс-Президентом Віктором Януковичем, і економічних злочинів злочинного угруповання на чолі з колишнім Президентом України.

Крім того, було вирішено визнати незадовільним розслідування в рамках кримінального провадження проти суддів Конституційного Суду щодо узурпації влади в Україні.

Також вирішили звернути увагу голови СБУ Валентина Наливайченка, голови МВС Арсена Авакова та генпрокурора Віктора Шокіна на їх особисту відповідальність за хід розслідувань.

Крім того, комітет вирішив встановити перелік завдань для силовиків, які повинні бути виконані протягом найближчих двох місяців.

Звіт ГПУ, МВС та СБУ на виконання цих завдань заслухають через 2 місяці. Крім того, в рамках комітету на чолі з Ігорем Луценком створили робочу групу, яка буде контролювати хід розслідування.

Нагадаємо, в ГПУ заявили, що Інтерпол вважає політичними кримінальні провадження по Майдану.