ua en ru

Антикорупційний комітет Ради відмовляється розглядати законопроекти без детального кошторису

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції прийняв рішення не розглядати жоден із законопроектів, які стосуються виділення коштів, якщо до них не надаватиметься детальний кошторис. Відповідне рішення було сьогодні прийнято на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомляється, депутати прийняли таке рішення після того, як Кабінет міністрів в черговий раз не надіслав детальну роздруківку щодо виділення коштів на Генеральну прокуратуру, МВС, СБУ, НАК "Нафтогаз" та інші структури.

Після ознайомлення з проектом бюджету, члени комітету в письмовій формі попросили Кабінет міністрів дати розшифрування того, на які конкретно статті планується виділити кошти силовим відомствам та великим державним підприємствам. Але ні на засідання комітету 26 грудня, ні на засідання 27 грудня відповідь від Кабінету міністрів не надійшла. Відповідно, депутати не розглядали законопроекти.

"Ми прийняли рішення, що не будемо розглядати жоден закон на предмет того, чи не містить він ознаки корупції, яке не побачимо там постатейно до кожного отримувача грошей, які ці гроші будуть використовуватись. Коли нам кажуть: ми дамо 32 млрд на НАК "Нафтогаз", а на що не знаємо, і думають, що ми будемо за це голосувати. Так я хочу таким людям сказати: "До побачення, ці часи закінчилися", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, як заявив раніше народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Лещенко, в проекті державного бюджету України на 2015 р. пропонується 25 млрд грн кредитів під державні гарантії.