ua en ru

Антикорупційний комітет Ради заслухає Холодницького у четвер

Антикорупційний комітет Ради заслухає Холодницького у четвер Фото: Назар Холодницький (Віталій Носач/РБК-Україна)

Глава САП надасть інформацію щодо закриття провадження проти екс-прокурора Кулика

Комітет Верховної ради з питань антикорупційної політики у четвер, 23 квітня, заслухає заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на порядок денний засідань комітетів, яка опублікований на сайті парламенту.

Початок засідання комітету запланований на 16:00.

"Про інформацію заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. щодо закриття Вищим антикорупційним судом кримінального провадження за обвинуваченням колишнього прокурора Кулика К.Г." - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Вищий антикорупційний суд закрив справу скандального екс-прокурора Костянтина Кулика. Зокрема, суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і закрив кримінальне провадження за обвинуваченням екс-прокурора сил антитерористичної операції Костянтина Кулика.

Зазначалося, що причина - визнання неконституційною статті 368-2 Кримінального кодексу України, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення. Так, КСУ відповідне оприлюднив рішення ще в 2019 році. Вищий антикорупційний суд також скасував арешт майна Кулика, який був накладений Солом'янським районним судом Києва.

Як писало РБК-Україна, Кулика звинувачували в незаконному збагаченні. За даними слідства, будучи прокурором, він став володарем майна майже на 3 млн гривень, законність походження якого не зміг підтвердити. Скандальний прокурор був звільнений з Генеральної прокуратури восени минулого року.