ua en ru

Антикорупційні палати мають великі ризики стати залежними, - Transparency

Антикорупційні палати мають великі ризики стати залежними, - Transparency Фото: Тransparency International Україна (ti-ukraine.org)

Transparency закликає забезпечити прийняття закону про незалежний антикорупційний суд

Антикорупційні палати мають великі ризики стати залежними та керованими ззовні. Про це йдеться у повідмоленні Transparency International Україна у Facebook.

"Україні потрібен антикорупційний суд, а не палата. Transparency International Україна наголошує, що палати в існуючих судових інституціях мають великі ризики стати залежними та керованими ззовні, це зробить їх дієвим інструментом в руках корупціонерів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Transparency закликає українську владу забезпечити прийняття закону про незалежний антикорупційний суд.

Таким чином у організації відреагували на заяву президента України Петра Порошенка у межах щорічної зустрічі "Ялтинська європейська стратегія", де глава держави заявив, що що антикорупційні суди існують тільки в тих країнах, які розвиваються, в той же час більшість розвинених країн ніколи не створювали подібної інституції.

Україні потрібен антикорупційний суд, а не палата. У своєму виступі під час форуму Ялтинська Європейська Стратегія Петро...

Опубліковано Transparency International Ukraine 15 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявив про можливість створити антикорупційну палату вже наступного місяця.