ua en ru

"Антикорупційний рух" Наливайченка об’єднав понад 150 громадських організацій

5 березня в Києві відбувся об'єднавчий конгрес громадських організацій, у якому прийняли участь представники понад 150 громадських об'єднань. Ініціатором цього процесу став "Антикорупційний рух Валентина Наливайченка", повідомляє прес-служба руху.

Зокрема, у своїй промові Наливайченко заявив, що представляє громадський рух, але його вимоги є політичними, адже завдяки антикорупційним громадським організаціям, боротьба з корупцією в Україні вже не сприймається як побічний напрям правозахисної або журналістської діяльності, а стала політикою, стратегією та практикою національного будівництва.

"Перед громадським суспільством постали цілком політичні виклики, які можна вирішити тільки політичними методами. Майбутнє української політики твориться не в кабінетах адміністрацій, а у громадському секторі!", - зазначив Наливайченко.

Наливайченко також підкреслив, що декілька тижнів тому про себе гучно заявило громадсько-політичне об'єднання, створене "Антикорупційним рухом" та партією "Батьківщина", і закликав понад 150 громадських об'єднань та міжнародних партнерів, присутніх на форумі, об'єднуватися за таким самим принципом.