ua en ru

Антикорупційне бюро повідомило про підозру у розтраті екс-чиновникам Концерну РРТ

Антикорупційне бюро повідомило про підозру у розтраті екс-чиновникам Концерну РРТ Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Чиновників підозрюють у розтраті близько 1 млн гривень

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило про підозру у розтраті екс-чиновникам Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"18 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у розтраті близько 1 млн гривень і службовому підробленні колишньому керівнику ДП "Концерн РРТ", екс-начальнику сектора цього ж ДП, а також керівнику ПП, задіяного у скоєнні злочину", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Так, за версією слідства, в 2013 році після призначені на керівні посади в Концерн РРТ посадові особи, діючи у змові з керівником ПП, замовили розробку технічної документації із землеустрою земельних ділянок, які на момент укладення договорів не перебували (або перебували частково) в користуванні Концерну РРТ, і оплатили виконання цих робіт

Наголошується, що час слідчих дій (обшуків) детективи НАБУ вилучили комп'ютерну техніку, яка, на їхню думку, могла використовуватися в злочинних цілях. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ підозрює посадових осіб Київського бронетанкового заводу в зловживанні на 57,1 млн гривень.