ua en ru

В Анталії відбулися переговори голів МЗС Туреччини, Ірану й РФ щодо Сирії

В Анталії відбулися переговори голів МЗС Туреччини, Ірану й РФ щодо Сирії Фото: голови МЗС Туреччини, Ірану та РФ (flickr.com mfarussia)

Військові трьох країн перебувають у постійному контакті

У турецькому місті Анталія 19 листопада 2017 року відбулися переговори міністрів закордонних справ Туреччини, Ірану та Росії - Мевлюта Чавушоглу, Джавада Заріфа та Сергія Лаврова щодо війни в Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляється, за підсумками зустрічі Лавров повідомив, що керівники генеральних штабів Туреччини, Ірану й РФ проведуть зустріч щодо Сирії.

Також Лавров проінформував, що військові трьох країн перебувають у постійному контакті. Вони проведуть зустріч для підготовки до саміту 22 листопада в Сочі, додав російський міністр.

Зазначено, що темою саміту має стати врегулювання ситуації в Сирії, де вже понад 6 років триває громадянська війна.

Як відомо, Туреччина, Іран і Росія намагаються спільними зусиллями знайти вихід із сирійської кризи. Іншим майданчиком для дискусій щодо Сирії є женевські переговори під егідою ООН, у яких беруть участь представники США та інших західних країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швеція й Уругвай внесли до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй новий проект резолюції щодо відновлення роботи Спільного механізму ООН й Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) із розслідування хімічних атак у Сирії.