ua en ru

Анонім повідомив СБУ про підготовку замаху на Порошенка у Харкові, - джерело

Анонім повідомив СБУ про підготовку замаху на Порошенка у Харкові, - джерело Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Вчора Порошенко з робочим візитом відвідав Харківську область

Анонім повідомив співробітникам Служби безпеки України (СБУ) про підготовку замаху на президента України Петра Порошенка в Харкові. Про це з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляє харківське видання NewsRoom.

Як наголошується, СБУ отримала інформацію про підготовку замаху на Порошенка вчора, 22 серпня 2017 року, о 12:25.

"На телефон СБУ надійшов дзвінок, під час якого хтось жіночим механічним голосом попередив, що у вівторок відбудеться замах на президента", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за даним фактом відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 112 Кримінального кодексу України (посягання на життя державного чи громадського діяча). У випадку, якщо правоохоронцям вдасться довести вину того, хто телефонував, йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Відзначимо, вчора Порошенко з робочим візитом відвідав Харківську область.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) запобігло замаху на детективів, які розслідували справу колишнього заступника начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України (ГПУ) Дмитра Суса.