ua en ru

Ситник розповів про замахи на детективів НАБУ

Ситник розповів про замахи на детективів НАБУ Фото: Артем Ситник (nabu.gov.ua)

НАБУ зафіксувала "план інсценування розбійного нападу" на детективів, заявив Ситник

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) запобігло замаху на детективів, які розслідували справу колишнього заступника начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України (ГПУ) Дмитра Суса. Про це в інтерв'ю виданню Insider заявив керівник НАБУ Артем Ситник.

"Пан Сус, не знаю чому, один із речових доказів - відеореєстратор - поставив у себе в кабінеті. Так було зафіксовано план інсценування розбійного нападу на детективів, які вели розслідування щодо нього, пошкодження їх майна. Ми, отримавши цю інформацію, запобігли замаху на життя і здоров’я наших працівників. Чомусь ці аргументи, які були зафіксовані, суд не прийняв при обранні запобіжного заходу, але такі випадки є", - сказав Ситник.

Нагадаємо, Сус був затриманий 25 липня співробітниками Національного антикорупційного бюро в аеропорту Бориспіль в рамках розслідування про відсутність інформації в його декларації стосовно іномарки, а також про заволодіння чужим майном під час проведення слідчих дій у кількох кримінальних провадженнях.

За рішенням суду йому надягли електронний браслет і відправили під домашній арешт.