ua en ru

Анексія Криму загрожує післявоєнному порядку в Європі, - уряд ФРН

В уряді Німеччини упевнені, що анексія Криму загрожує післявоєнного порядку в Європі. Про це заявив у понеділок, 16 березня, офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає Deutsche Welle.

У першу річницю приєднання Криму до Росії керівництво Німеччини і Євросоюзу засудили дії Москви. Берлін виступає за збереження територіальної цілісності України в межах, визнаних міжнародним правом".

Влада РФ незаконно використовували "антиконституційний референдум" для "суперечить міжнародному праву анексії Криму, підкреслив він далі. За словами Зайберта, тим самим Москва поставила під сумнів повоєнний світоустрій в Європі.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини заявила про "нелегальної анексії Криму і висловила "глибоку стурбованість у зв'язку з триваючим нарощуванням військового потенціалу та погіршенням ситуації з правами людини в Криму". Євросоюз не визнає анексію півострова і засуджує "цей акт, що порушує міжнародне законодавство", - цитує її слова агентство AFP.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська заявила, що за рік після анексії Росією, Крим перетворився на півострів страху.