ua en ru

Анексія Криму і конфлікт на Донбасі вплинули на роботу 30,7% підприємств, - дослідження

Анексія Криму і конфлікт на Донбасі вплинули на роботу 30,7% підприємств, - дослідження Фото: Донецьк (facebook.com OpasnajaIgra)

Зокрема, в межах Донецького регіону постраждали 57,5% підприємств

Анексія Російською Федерацією Криму і конфлікт на Донбасі вплинули на роботу 30,7% українських підприємств. Про це свідчать результати комплексного дослідження "Створення сприятливого середовища для постійного підприємництва в Україні", проведеного Українським центром соціальних реформ за підтримки Міжнародної організації праці та Федерації роботодавців України.

Так, в межах Донецького регіону постраждали 57,5% підприємств. Найменше постраждали Подільський, Карпатський і Центральний макрорегіони - 14,7%, 20,1% і 22.2% відповідно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво окремих районів Донецької та Луганської областей перешкоджає відновленню цивільної інфраструктури на Донбасі. Зокрема, керівництво ОРДЛО систематично блокує роботи на фенольному заводі в Новгородському Донецької області щодо посилення дамби шламонакопичувача, роботи на дамбі ставка-накопичувача стічних вод господарства "Бахмутський аграрний союз" в Новолуганському, ремонт газоводу і запуск газорозподільної станції під Мар'їнкою, у зв'язку з чим 26 тис. жителів залишаються без газопостачання, а також простоюють підприємства.