ua en ru

В анексованому Криму Росія розгорнула другий дивізіон С-400

В анексованому Криму Росія розгорнула другий дивізіон С-400 Фото: С-400 "Тріумф" (mil.ru)

Комплекси ПРО розташовані біля мису Фіолент у Севастополі

Росія розгорнула в анексованому Криму другий дивізіон зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони С-400 "Тріумф". Про це повідомляє ТАСС.

Зокрема зазначено, що комплекси ПРО розташовані біля мису Фіолент у Севастополі. Вони були висунуті на позиції і розгорнуті. Технічні розрахунки перевели їх у бойове положення. Також почали працювати засоби виявлення і відстеження цілей.

Як заявив командувач ВПС і ППО Південного військового округу РФ Віктор Севостьянов на церемонії, яка присвячена початку вахти С-400, нові комплекси підвищать "бойові можливості й ефективність всієї протиповітряної оборони" Криму. Севостьянов назвав можливості комплексу "Тріумф" унікальними.

Своєю чергою в Кремлі заявили, що розміщення другого дивізіону С-400 не повинно сприйматися як загроза. Як пояснив прес-секретар російського президента, це зроблено, щоб забезпечити безпеку Росії. За його словами, у Москви є на це "повне суверенне право".

Нагадаємо, перший дивізіон С-400 було розгорнуто в Криму в січні 2017 року і знаходиться він у районі Феодосії. ЗРК С-400 "Тріумф" призначений для знищення літаків, крилатих і балістичних ракет, у тому числі середнього радіусу дії. Крім того, він може бути застосований проти наземних об'єктів. Дальність його дії - 400 км. ЗРК С-400 можуть вражати цілі на висоті до 30 км.