ua en ru

У включеному Криму проходять загальноросійські вибори

У включеному Криму проходять загальноросійські вибори Фото: єдиний день голосування в РФ

У Росії сьогодні єдиний день голосування

В анексованому Криму і Севастополі, а також у 81 суб'єкті Російської Федерації сьогодні, 13 вересня, проходить єдиний день голосування, повідомляє РБК.

Вибори у Криму проводяться у двох округах: в Керчі і Сімферопольському районі. На муніципальних виборах оберуть по два "депутати" до Джанкойської і Сакської міськрад і по одному - до Феодосійської і Білогірської міськрад.

Міністерство закордонних справ України раніше висловило протест у зв'язку із проведенням виборів окупаційною владою у Криму, назвавши це грубим порушенням норм міжнародного права та законодавства України.

За даними Центральної виборчої комісії Росії, сьогодні відбудеться більше 10,7 тис. виборів, місцевих референдумів і голосувань, які охоплять 83 суб'єкта РФ. Не голосують тільки в Кабардино-Балкарії та Північній Осетії.

До списків виборців включено близько 59 млн людей. Громадяни обирають керівників 21 регіону, депутатів місцевих парламентів і міськрад. Своїх кандидатів висунули понад 50 політичних партій.

В рамках єдиного дня голосування в Росії правом на дострокове голосування скористалися близько 1 млн виборців. "Правом проголосувати достроково скористалися 952 тис. 496 виборців - 3% від загальної чисельності виборців", - зазначили у ЦВК РФ.

Нагадаємо, 18 березня 2014 р. в Москві було підписано договір про "приєднання Криму і Севастополя до Росії як суб'єктів федерації". Днем раніше, 17 березня, Президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Криму незалежною і суверенною державою та визнання Севастополя містом з особливим статусом у складі Криму. Це було зроблено на підставі підсумків так званого "референдуму", що відбувся у Криму 16 березня.