ua en ru

В анексованому Криму продають одне з найстаріших винних підприємств

В анексованому Криму продають одне з найстаріших винних підприємств Фото: завод "Новий Світ" (upload.wikimedia.org)

Окупаційна "влада" виставила на продаж завод "Новий Світ"

Окупаційна "влада" анексованого Росією Криму виставила на продаж одне з найстаріших виноробних підприємств регіону АТ "Завод шампанських вин "Новий Світ". Це випливає з матеріалів, опублікованих на російському сайті для розміщення інформації про проведення торгів.

Зокрема зазначено, що початкова ціна заводу становить близько півмільярда гривень. У цей лот, як уточнюється в документі, входять дев'ять земельних ділянок загальною площею 93 536 кв. м. Загальна площа будівель, які знаходяться на них, становить 58 963,7 кв. м.

"Відсоток продаваних акцій у статутному капіталі АТ - 100%", - наголошено в документації.

Підсумки торгів сподіваються підвести 20 грудня у Сімферополі. Заявки на участь у конкурсі приймаються до 13 грудня.

Як відомо, виноробне підприємство "Новий Світ" було засновано у 1878 році основоположником російського виноробства князем Левом Голіциним. У 1900 році вино "Нового Світу" отримало гран-прі на Всесвітній виставці в Парижі.

Після анексії Криму Росія "націоналізувала" завод "Новий Світ", який перебував у державній власності України. У разі "приватизації" підприємства продаж заводу має стати першою великою операцією з реалізації держмайна України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду справи за фактом передачі картин Музейного фонду України на анексований півострів.