ua en ru

Після анексії Криму Росія вивела з США 115 млрд доларів, - Reuters

Після анексії Криму Росія вивела з США 115 млрд доларів, - Reuters Фото: Федеральний резервний банк США (flickr.com)

Через два тижні быльша частина активів була повернута у ФРБ

У березні 2014 року Федеральна резервна система поінформувала влади США про те, що Центральний банк Росії вивів із Федерального резервного банку 115 млрд доларів своїх активів. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на інформовані джерела.

Як розповіли джерела агентства, ФРС надає американським властям інформацію про рух усіх коштів, що знаходяться в резервному банку, в якому зберігається 3,3 трлн доларів міжнародних резервів.

Завдяки цьому, отримана від ФРС інформація про виведення Росією своїх активів, дала владі США зрозуміти, що персональні санкції проти певних російських компаній і чиновників не зробили істотного впливу на РФ. Урядові аналітики зробили висновок, що Російська Федерація боїться повного заморожування свої активів в США.

Сума виведених активів склала 23% від усіх міжнародних резервів Москви на той момент, які, за даними ЦБ Росії, становили тоді 493 млрд доларів.

Два тижні через Банк Росії повернув більшу частину коштів на рахунку ФРС. Але, за словами джерел агентства, з тих пір за рухом засобів на цих рахунках пильно спостерігають, щоб з'ясувати, які санкції можуть змусити Росію виводити резерви. ЦБ Росії відмовився коментувати агентству "деталі своєї діяльності і взаємодії з партнерами".

Нагадаємо, прес-секретар президента США Дональда Трампа Шон Спайсер заявив, що законопроект про введення нових санкцій проти Росії був прийнятий сенатом США з процедурними порушеннями, тому зараз законопроекту, який розширює санкції проти Москви і Тегерана, а також обмежує президента США в тому, що стосується їх скасування, по факту немає.