ua en ru

В Анкарі на акції протесту затримали 67 осіб

В Анкарі на акції протесту затримали 67 осіб Фото: Туреччина (egm.gov.tr)

Акція протесту відбулася на головній площі Анкари

Щонайменше 67 осіб, у тому числі не менше 22 жінок, були затримані на акції протесту в Анкарі. Про це повідомляє гаета Sozcu.

Повідомляється, що акція протесту відбулася на головній площі Анкари - Кизилай. Учасники протесту вийшли підтримати двох викладачів Нурийе Гюльмена і Семіха Озакча, яких зараз тримають під вартою. Їх підозрюють у зв'язках з забороненої в Туреччині організації "Революційна народно-визвольна партія - фронт" (РНОПФ).

Так, в травні викладачі були звільнені напередодні річниці спроби госпереворту в країні. Після цього Гюльмен і Озачка оголосили голодування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вирушив у дводенний візит в ряд держав Перської затоки у спробі врегулювати кризу навколо Катару, який є союзником Анкари. Як заявив він перед початком подорожі, ніхто не зацікавлений, щоб ця криза тягнувся далі

За словами турецького президента, "вороги" намагаються "роздути напруженість між братами" в регіоні. При цьому Він додав, що "велику роль у врегулюванні повинна зіграти Саудівська Аравія, яка фактично була головним ініціатором кризи, - і при цьому утримався від її критики.