ua en ru

Анкара не має наміру залишатися стороннім спостерігачем подій в Сирії, - Ердоган

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара більше не має наміру залишатися стороннім спостерігачем подій в Сирії. За словами глави турецького уряду, 9 серпня 2011 р. з візитом у Дамаск відправиться міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу, якому доручено передати, що Анкара "втрачає терпіння" у зв'язку зі зростаючим насильством в сусідній країні, передає радіо "Свобода".
Раніше повідомлялося, що 6 серпня 2011 р. в ході телефонної розмови з Президентом Сирії Башаром Асадом генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Пан Гі Мун висловив крайню стурбованість ескалацією насильства в Сирії і закликав свого співрозмовника негайно зупинити збройне насильство по відношенню до мирних громадянам.
Нагадаємо, Рада Безпеки ООН протягом трьох місяців утримувалася від заяви з приводу обстановки в арабській республіці, де починаючи з березня 2011 р. проходять масові антиурядові виступи. Проте після подій в м.Хама, де в останні дні липня в ході придушення антиурядових виступів, за інформацією опозиційних активістів, було убито близько 150 осіб, РБ ООН офіційно засудила насильство щодо демонстрантів.