ua en ru

Anglo American придбала 40% акцій De Beers за 5,1 млрд долл

Британська гірничорудна компанія Anglo American Plc. придбала за 5,1 млрд дол. 40% акцій найбільшого в світі виробника цінних каменів De Beers в структур, підконтрольних сім'ї Оппенгеймерів (CHL Holdings Limited (CHL) і Centhold International Ltd.), повідомляється в прес-релізі Anglo American. Таким чином, частка Anglo American в De Beers збільшилася до 85%.
Покупка 40-процентної долі в De Beers стала найбільшою операцією Anglo American з 2008 р., коли компанія придбала залізорудний проект Minas Rio за 5,5 млрд дол. Операція буде сплачена за рахунок коштів, що є у розпорядженні Anglo American, а також за рахунок кредиту у розмірі 3,5 млрд дол.
Anglo American займається видобутком металів платинової групи і алмазів, а також присутня на ринку вугілля, неблагородних і чорних металів. Підрозділи компанії знаходяться в Африці, Європі, Північній і Південній Америці, Австралії і Азії.
De Beers - міжнародна корпорація, займається видобутком, обробкою і продажем алмазів, а також виробництвом алмазів для промислових цілей. Заснована в 1888 р. в ЮАР. 85% акцій De Beers належить гірничодобувній Anglo American, решта 15% - уряду Ботсвани.