ua en ru

В Англії розвалився найдовший у світі літак-дирижабль Airlander 10

В Англії розвалився найдовший у світі літак-дирижабль Airlander 10 Фото: дирижабль розвалився (twitter.com-0roadpoliceBCH)

У момент аварії на борту апарата не було людей, але дві особи незначно травмувалися

У Великобританії найдовший у світі літальний апарат Airlander 10 - гібрид літака і дирижабля, раптово розламався навпіл і звалився на землю на аеродромі Кардінгтон у Дербіширі. Про це повідомляє BBC.

Як заявила компанія Hybrid Air Vehicles Ltd, яка володіє апаратом, його, мабуть, зірвало поривом вітру, після чого аварійна система зменшила тиск у резервуарах із гелієм, які забезпечують його підйом.

Зазначено, що в момент аварії на борту апарата не було людей, але дві особи незначно травмувалися.

У компанії заявили, що проведуть розслідування причин події та оцінять обсяг відновлювальних робіт, які здійснять найближчими тижнями.

Як повідомляється, напередодні події апарат Airlander 10 злетів із аеродрому Кардінгтон і через годину приземлився у тому ж місці після успішного випробувального польоту. Після цього компанія Hybrid Air Vehicles Ltd повідомила, що починає нову фазу польотів. Апарати мали б "літати вище, швидше і далі".

Airlander 10, який є гібридом літака, дирижабля і вертольота, важить 20 тонн. Його розробила компанія Hybrid Air Vehicles, яка стверджує, що судно може піднятися на висоту в 6 км, розігнатися до 148 км на годину, перебувати в небі до п'яти днів, перевозити вантажі до 10 тонн і сідати на воду. Airlander 10 планують використовувати для розвідки, забезпечення зв'язку, доставки гуманітарної допомоги і пасажирських перевезень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільше у світі повітряне судно Airlander 10 зазнало аварії під час другого тестового польоту біля аеродрому Кардингтон в Бедфордширі (Великобританія).