ua en ru

В Англії проходять місцеві вибори

В Англії проходять місцеві вибори Ілюстративне фото (twitter)

По всій Англії відкрилися виборчі дільниці

В Англії в четвер проходять вибори до міських рад, а також вибори мерів міст. Про це повідомляє ВВС.

Зокрема, згідно з інформацією видання, вибори проводяться в 150 місцевих органів влади, що охоплюють столичні та районні ради, унітарну владу і лондонські райони. Також повідомляється, що виборчі дільниці по всій Англії відкрилися в 7:00 за місцевим часом і працюватимуть до 22:00.

Вся боротьба на місцевих виборах йде в цілому за 4371 посаду. Варто зазначити, що це перші англійські вибори після загальних виборів минулого року.

Як, у свою чергу відзначає видання Reuters, вибори розглядаються як вимірювач підтримки прем'єр-міністра Терези Мей на тлі Brexit і скандалом з імміграційної політики і відставкою одного з її найближчих союзників.

Останні опитування в Лондоні показали, що Лейбористська партія випереджає консерваторів на 20%, а партія Мей може втратити контроль над 8 з 32 лондонських округів.

Планується, що близько двох третин результатів будуть оголошені вночі в п'ятницю. Інші голоси порахують протягом дня, а результати очікуються завтра після обіду.

У Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії вибори не проводяться.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, громадяни країн Європейського союзу, які проживають у Великобританії, після Brexit согут втратити частину своїх прав.