ua en ru

У окупованому Криму можливі перебої зі світлом

У окупованому Криму можливі перебої зі світлом Фото: лінія електропередачі (РБК-Україна)

Перебої можливі через роботи на декількох електростанціях

У тимчасово окупованому РФ Криму протягом тижня можуть спостерігатися перебої з електропостачанням через роботи на декількох електростанціях. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

За даними повідомлення, роботи плануються на Таврійській та Балаклавській ТЕС.

У Сімферополі та Сімферопольському районі перебої з постачанням електроенергії будуть спостерігати з 17 вересня по 26 жовтня.

"В рамках забезпечення схеми видачі потужності другого блоку Таврійської ПГУ-ТЕС - спорудження заходів існуючих ліній електропередачі на нову теплову електростанцію. Для їх підключення необхідно розрізати три ЛЕП 110 кВ: Сімферопольська - Кубанська, Сімферопольська - Східна і Сімферопольська - Мар'їно", - повідомили у "Крименерго".

Крім того, у селах Тернівка і Рідне під Севастополем планується відключення подачі електроенергії протягом 5 днів. За інформацією відомства, обмеження запроваджуються на період з 17 по 21 вересня з 9:00 до 18:00.

Зазначається, що електропостачання дошкільних установ у цих населених пунктах буде забезпечено резервними джерелами.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що енергоблок №2 Хмельницької АЕС 2 вересня о 01:15 відключили від енергомережі для проведення капітального планово-попереджувального ремонту. Ремонт триватиме 80 діб.

Раніше, 24 липня енергоблок Южно-Української атомної електростанції вперше запрацював виключно на американському паливі компанії Westinghouse.