ua en ru

Андрій Клюєв: Реформа ЖКГ стане початком масштабної модернізації країни

Введення регулятора - це складова і базова частина реформи галузі житлово-комунального господарства (ЖКГ). Комісія стане ефективним інструментом контролю якості та цін на послуги в галузі, заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи указ Президента України Віктора Януковича про створення Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України (НКРРКПУ). Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.
"Те, що нова влада взялася за реформу ЖКГ - показово. Адже стан цієї галузі миттєво відображається на щоденній якості життя, умовах побуту всіх 45 мільйонів громадян", - підкреслив Клюєв.
"Але місцева влада і самі громадяни повинні чітко розуміти, що лише за їх активної участі, разом ми зможемо створити комфортні умови для життя в нашій країні", - заявив перший віце-прем'єр-міністр.
Нагадаємо, 8 липня Президент України Віктор Янукович своїм указом створив Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України. Згідно з документом, комісія буде встановлювати тарифи на комунальні послуги відповідно до порядків формування таких тарифів і процедур їх встановлення, затверджених Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ), до прийняття комісією нормативно-правових актів з питань формування та встановлення тарифів на комунальні послуги. Експерти визнають паралельне існування НКРЕ і НКРРПУ можливим.