ua en ru

Андріївський узвіз на початку жовтня стане пішохідною вулицею, - КМДА

Андріївський узвіз на початку жовтня стане пішохідною вулицею, - КМДА Фото: Андріївський узвіз

Реконструкція найвідомішої історичної вулиці України наближається до завершення

У Києві на Андріївському узвозі завершуються роботи з організації руху в рамках реконструкції найвідомішої історичної вулиці України. Про це заявив директор департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської держадміністрації, радник мера Києва Олександр Спасибко, повідомили у прес-службі КМДА.

Як наголошується, після необхідних погоджень Андріївський узвіз стане пішохідним. Заїзд буде дозволено тільки мешканцям вулиці, співробітникам установ, розташованих на Андріївському узвозі, а також каретам "швидкої", пожежним автомобілям і іншому спецтранспорту.

"За дорученням мера Києва Віталія Кличка ми відновили роботи з реконструкції Андріївського узвозу, які були розпочаті ще у 2011 р. і припинені у грудні 2012 р. Через брак фінансування роботи на об'єкті у 2013-2014 рр. не виконувалися. Завдяки встановленим автоматизованим механізмам доступу - болардам - буде обмежено наскрізний рух транспорту узвозом, і він, нарешті, стане пішохідним", - зазначив Спасибко.

За словами директора департаменту КМДА, фактично виконано роботи з установки болардів у трьох місцях: біля Андріївської церкви, виїзду з вул. Воздвиженської, а також на перетині вулиць Андріївський узвіз і Боричів Тік з одного боку.

"Облаштування болардами проїжджої частини вулиці - це прецедент для нашого міста, більше того - жодне місто у країні до цього не застосовувало автоматизованих механізмів обмеження руху. Тому зараз ми чекаємо необхідних погоджень і роз'яснень про правила та вимоги застосування, порядок розміщення болардів на вулично-дорожній мережі від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України", - зазначив радник мера Києва.

Також повідомляється, що проектний інститут "Київдормістпроект" проводить коригування схеми організації дорожнього руху Андріївським узвозом у частині встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху за зауваженнями управління ДАІ в м. Києві.

Як зазначили у прес-службі КМДА, управління болардами здійснюватиметься спеціальним пультом дистанційного керування, а також через диспетчерський пункт, розташований у Подільській РДА. Завдяки встановленим камерам відеоспостереження черговий диспетчер може опускати боларди для проїзду карети "швидкої" або пожежного авто. Крім того, також оснащено спеціальну кнопку виклику диспетчера в разі необхідності заїзду на узвіз.

Нагадаємо, в березні Київський апеляційний госпсуд повернув громаді столиці будинок художників на Андріївському узвозі.